TR | EN
2020 - 2021 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ HAKKINDA
20.02.2021

2020 - 2021 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ders kayıtları 22 Şubat 2021 tarihinde saat 10:30 - 23:00  ve 26 Şubat 2021 tarihinde saat 08:00 - 17:00 arasında gerçekleşecektir. Öğrenciler, ders kaydı için aşağıda belirtilen kurallara uymalıdır: 

ÖN KAYITLAR 

1) Katkı payı ödemeleri yalnızca QNB Finansbank üzerinden yapılmaktadır. Ödemeler, QNB Finansbank şubelerinden, ATM'lerinden kartlı ödeme ile ve QNB Finansbank internet bankacılığı üzerinde Üniversite Harç Ödeme Menüsü'nden yapılabilmektedir. Katkı payı ödemeleri 20 Şubat 2012 tarihinden itibaren yapılabilir. Katkı payı ödemesi ders kayıt tarihinden önce yapılmalıdır. 

2) İkinci öğretim öğrencileri ve birinci öğretim öğrencileri içinden normal öğrenim süresini aşan öğrencilerin katkı payı ödemesi gerekmektedir. 

3) Ders kayıtları yukarıda belirtilen tarihlerde ESOGÜBS üzerinden yapılmalı ve danışman onayına gönderilmelidir.  Danışman onayı ile birlikte ders kaydı kesinleşecektir. 

4) Öğrenciler, kayıtlarını bölümün sitesinde ilan edilen ders programına göre gerçekleştirir.

5) Kayıtlarında eksik ya da hata olan öğrencilere danışman tarafından uyarı mesajı gönderilir. Öğrenci bunun üzerine gerekli düzeltmeleri gerçekleştirip kaydını yeniden danışman onayına göndermelidir. 

6) Danışman tarafından "Uyarı" verildiği ve öğrenci bu uyarıyı dikkate alıp kaydını düzeltmediği için onaylanmayan ders kayıtları yapılmamış sayılır. Bu durumda, öğrenciler geç kayıt ücreti yatırarak ekle-sil günlerinde kayıtlarını düzenlemeli be danışman onayı almalıdır. 

7) Danışman onayı olmayan ve öğrenim ücreti/katkı payını yatırmayan öğrencilerin dersleri ekle-sil dönemi (03-05 Şubat) sonunda otomatik olarak silinir. 

8) Daha önce alınıp başarısız olunan dersin yerine, ders kaydı yapılırken seçilen dersin hangi dersin yerine alındığının belirtilmesi öğrencinin sorumluluğundadır. Bu nedenle mutlaka yerine işlemi yapılmalıdır.

EKLE - SİL İŞLEMLERİ

1. Ekle - Sil işlemi sadece ders kaydı yapmış olan öğrencilere tanınan bir haktır. Akademik takvimde belirtilen ders kayıt süresi içerisinde ders kaydı yapmamış olan öğrencilerin ekle-sil günlerinde ders kaydını yapabilmesi için Üniversite Yönetim Kurulunca belirtilen geç kayıt ücretini yatırması gerekmektedir. 

2. Ders seçimini yapmış olan ve danışman onayını alarak kaydını kesinleştirmiş olan öğrencilerin ekle-sil haftasında ders kaydı için bölümüne gelmesi gerekmez. Ekle- sil günlerinde ders değişikliği sadece danışmanlar tarafından yapılabilir. Ders kaydında değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, ekle-sil günlerinde danışmanı için ders değişiklik iznini açar ve değişikliği açıklayan mesaj göndererek ders ekle/sil/değiştir işlemlerini yapabilir.