DERS KAYITLARI
(2022-2023 GÜZ DÖNEMİ)
2022-2023 akademik yılı güz dönemi ders kayıtlarında bölüm öğrencilerinin yapması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir. 2022 yılında Tarih Bölümü’ne kayıt yaptıran öğrenciler de ders kayıt işlemlerini aşağıdaki esaslara göre yapacaklardır. Lütfen dikkatle okuyunuz
Ders kayıtları için internetten (www.ogu.edu.tr’den Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapılarak) ön kayıt yapmak zorunludur. Her sınıf için belirlenen ders listesi ve ders programı ön kayıtlar başlamadan önce Bölüm panosunda ve Bölüm internet sitesinde (tarih.ogu.edu.tr) ilan edilecektir.
Ders Ön kayıt tarihleri: 19 Eylül 2022 saat 13.00-17.30 ve 17:30-23:00
23 Eylül 2022 saat 08.30-17.00
Ön kayıt yapamayanlar geç kayıt ücreti ödedikten sonra Bölüme gelerek kayıt yapacaktır.
Ekle-sil tarihlerinde öğrenciler eksik derslerini seçebilir, ders değiştirebilir ve kayıt danışmanı uygun gördüğü takdirde ders bırakabilir.
Ekle-Sil Tarihleri: 28-29-30 Eylül saat 9.00-12.00 ve 13.30-17.00
Ön Kayıt Danışmanları:
2022 girişliler Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Türkan
2021 girişliler Doç. Dr. Yunus Arifoğlu
2020 girişliler Dr. Öğretim Üyesi İslam Kavas
2019 girişliler Şeyda Büyükcan Sayılır (Normal Öğretim)/Arş. Gör. Zeynep Akıl (İkinci Öğretim)
2018 ve daha eski girişliler: Arş. Gör. Dr. Yusuf Akbaba/Duygu Tanıdı
Yüksek Lisans ve Doktora Ders Kaydı: Dr. Öğretim Üyesi İslam Kavas
Ekle-sil işlemlerinde (ders kayıt çıktısı) görevli öğretim elemanları:
2022 girişliler Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Türkan
2021 girişliler Arş. Gör. Zeynep Akıl
2020 girişliler Dr. Öğretim Üyesi İslam Kavas
2019 girişliler Arş. Gör. Dr. Duygu Tanıdı
2018 ve daha eski girişliler: Arş. Gör. Dr. Yusuf Akbaba
Yüksek Lisans ve Doktora Ders Kaydı: Dr. Öğretim Üyesi İslam Kavas
2022 yılında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin oluşturulması nedeniyle gidilen şablon değişikliği neticesinde:
Öğrenciler ön kayıt sürecinde seçecekleri dersleri Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başlığı altında değil, İnsan ve Toplum Bilimleri Tarih Bölümü başlığı altından seçeceklerdir.
Osmanlı Tarih Metinleri ile Osmanlı Paleografyası derslerinin ait olduğu yarıyıllarda yapılan değişiklik nedeniyle öğrenciler, Osmanlı Tarih Metinleri dersini 2. sınıf dersleri, Osmanlı Paleografyası dersini alacak öğrenciler ise 3. sınıf içerisinden seçeceklerdir.
- Her öğrenci alması gereken seçmeli ve zorunlu derslere ön kayıt tarihlerinde internet üzerinden ön kayıt yapmak zorundadır. Derslere ön kayıt yapmayan öğrenci ekle-sil döneminde geç kayıt ücreti (50 TL) ödemekle yükümlüdür. Herhangi bir nedenle ön kayıtta problem yaşayan öğrenciler kendi danışmanlarına müracaat etmelidir.
- Ekle-sil işlemlerini öğrencilerimiz bir arkadaşına bu işlemi yaptırabilirler. Ancak ders kayıtlarında yanlışlık durumunda kendileri sorumludur.
- İnternet üzerinden derslere ön kaydını tamamladıktan sonra, yine internet üzerinden danışman onayı alınmalıdır. Danışman tarafından kaydı reddedilen ve ekle-sile gelmeyen öğrencinin kaydı ekle-sil dönemi bittikten sonra yok sayılır.
- Katkı payı ödemeleri ders kaydı yapmadan önce tamamlanmış olmalıdır. Katkı payı ile ilgili her türlü bilgi Öğrenci İşleri Duyurularından takip edilmelidir.
- Ders kayıtlarından önce her öğrenciye atanacak danışman, öğrencinin ders kaydını kontrol ederek onay ya da ret verir. Danışmanın ders kaydını reddetmesi yalnızca uyarı niteliğinde olup, yine web üzerinden ret gerekçesi öğrenciye bildirilir. Danışmanın ret nedenine göre öğrenci kaydını düzeltmelidir. Ayrıca danışmanın ret vermesi öğrencinin kayıt yapmadığı veya geç kayıt ücreti ödemesi gerektiği anlamına gelmez.
- Genel not ortalaması 1,80 – 1,99 arasında olan kişi, devam eden yarıyılda daha önce aldığı ve başarısız olduğu dersler (FF, DZ, YZ) ile yeni dönemde alması gereken derslerden 22 kredi doluncaya kadar ders seçebilir. Ortalaması 3,00 ve üzeri olanlar 30 kredi ders alabilir.
- Herhangi bir seçmeli dersten kalan öğrenci bu ders yerine aynı dönem ve aynı grupta olmak üzere bir başka seçmeli ders alabilir. Ancak kayıt sırasında yerine işlemini yapmış olmalıdır.
- Birinci sınıf öğrencileri için (2022 girişliler) güz döneminde alınması gereken kredili seçmeli ders sayısı 1 (bir) adet, kredisiz seçmeli ders sayısı ise 1 (bir) adettir. Kredisiz seçmeli dersler İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Dekanlığı bünyesinde açılmış olup, yine web üzerinden ve Dekanlık biriminden seçilecektir.
- Bölümümüz’de Osmanlıca grubu derslerin birinci öğretiminde A ve B olmak üzere iki şube bulunmaktadır. Kendi sınıfına ait Osmanlıca (birinci sınıflar için), Osmanlı Tarih Metinleri (ikinci sınıflar için) ve Osmanlı Paleografyası(üçüncü sınıflar için) derslerini seçecek birinci öğretim öğrencileri için, öğrenci numarasının sonu tek sayı olanlar A şubesini, numarasının sonu çift sayı olanlar B şubesinden bu dersi seçeceklerdir.
- Her öğrenci dersleri kendi öğretiminden almak zorundadır. 2., 3. ve 4. sınıfların bazı seçmeli dersleri yalnızca birinci öğretimde veya yalnızca ikinci öğretimde açılacağı için her iki öğretimden öğrenciler de kontenjan dahilinde bu dersleri seçebilirler.
- Her seçmeli ders için belirli bir kontenjan ayrılmıştır. Bu nedenle seçmeli dersin kontenjanı dolduğunda o derse kayıt yapılamaz.
- Ders ön kayıtlarından sonra seçmeli dersleri seçen öğrenci sayısı belirli sayı altında kalan ders kapatılacaktır. Kapatılacak seçmeli ders kayıtlardan sonra bölüm panolarında ve internet üzerinden ilan edilecek olup, bu derslerden herhangi birini kayıt döneminde seçen öğrenciler, ekle-sil tarihlerinde bölüme gelerek kapanan dersin yerine yenisini seçmekle yükümlüdür.
- Sistemde yaşanabilecek problemler dolayısıyla, Ekle-sil döneminde ders kayıt çıktısı için bölüme gelen her öğrenci harcını yatırdığına dair dekontun bir örneğini (bankadan iki nüsha talep edilmelidir) yanında bulundurmak zorundadır.
- Bu işlemlerden herhangi birine uymayan ya da işlemleri eksik yapan öğrencilerin ders kayıtları geçersiz sayılacaktır.
TARİH BÖLÜM BAŞKANLIĞI